Kedves Olvasó!
Biztos Veled is előfordult már, hogy odaégett a rizs pörköléskor, vagy nem úgy sikerült, ahogy szeretted volna. Ez a post most bemutatja, hogyan főzzünk rizst egyszerűen, gyorsan, főzőtudomány nélkül! :)
Nem kell hozzá semmi extra, csak egy edény, ami bírja a mikrózást és egy lapos tányér, amit ráteszel az edény tetejére.
A recept: (amennyiben nagyobb adagot főzünk úgy duplázzuk a mennyiségeket)
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- 1 tk só
- kevés olaj
A fentieket betesszük egy tálba, rátesszük a tetejére a lapos tányért és berakjuk a mikróba kb. 7-8 percre. Ha lejárt a mikró levesszük a tányért. Ha látjuk, hogy a rizs elkezdte felvenni a vizet, akkor tányér nélkül is ugyanennyi időre visszatesszük a mikróba, ha nem, akkor még másfél percre visszatesszük a "fedőt" és úgy főzzük. Amint lejárt a második mikrós kör is, átkeverjük egy fakanállal és kész is. (Ha még vizesnek érzed tedd vissza 1-1,5 percre). Amennyiben több, mint 1 bögre rizst főzünk, úgy több időt is kell mikróban töltenie. 2 bögre esetén kb. 11-12. perc.
Voila!