Íme az egyszerűen nagyszerű tömlős sajtos krémű torta!
Próbáld ki Te is, ha szereted a nem hétköznapi dolgokat! :)
Piskóta:
- 310g liszt
- 2 ek kakaópor
- 1 kk szódabikarbóna
- csipet só
- 113g szobahőmérsékletű vaj
- 300g cukor
- 2 tojás
- 1 csésze olaj
- 2ek vanilia aroma
- 1 bögre tej
- piros ételfesték
A lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a kakaót összekeverjük egy tálban. A cukrot és a vajat elkeverjük géppel egy másik tálban. Hozzáadjuk a két tojást, szintén elkeverjük. Utána az olajat és a 2 ek vaniliaaromát keverjük hozzá. Összedolgozzuk. Miközben keverjük, hozzáadjuk a tejet. Ahogy elkevertük ezt is szépen adagolni kezdjük a lisztet. Eldolgozzuk. 3 tk piros ételfestéket keverünk bele, majd elkeverjük. Ketté vesszük a tésztát, majd db-onként 180 fokon sütjük 30 percig.
Krém:
- 156g porcukor
- 500g natúr krémsajt (tömlős)
- 1 tk vanilia aroma
- 300g tejszín (meggle cukrászhab)
A krémsajtot 1 tk vaniliaaromával összekeverjük, utána hozzáadjuk a pocukrot. Másik tálba öntjük a tejszínt, amit keményre verünk robotgéppel. Ha elkészült a krémsajtba forgatjuk, úgy hogy a hab ne essen össze.
Ezután az alsó tortaszeletet megkenjük a krémmel, majd rátesszük a másik szeletet és azt is megkenjük, majd a megmaradt krémet az oldalára kenjük. A díszítés teljesen a kreativitáson múlik, én most házi epret és áfonyát tettem rá, illetve egy villával cikcakkban haladva "formáztam" a krémet.
Voila!