Tanulj Online

Tanulj Online

Szivárvány torta házilag

Egyszerűen mennyei! Próbáld ki Te is! Krémsajtos krémmel spékeltük meg :) így még finomabb.

2020. május 05. - énkicsipónim

Kedves Olvasó!

Ma egy szintén egyszerű, de nagyon finom torta receptet hoztam Neked. Nem kell hozzá sütési tapasztalat, csak egy sütő és egy robotgép :)

Piskótarecept:

- 12 db tojás
- 12 csapott evőkanál liszt
- 12 ek cukor
- 3 kanál ételfesték (piros, kék, citromsárga, zöld, lila, narancs)

Krém:

- 156 g porcukor
- 500 g krémsajt
- 1 tk vanília kivonat
- 300 ml habtejszín

Elkészítés:

Piskóta:

2 tojásos piskótákat fogunk készíteni. A lila, citrom, narancs és piros piskótákkal kezdünk. 2 tojásfehérjét habbá verjük egy csipet sóval. A 2 tojássárgáját 2 kanál cukorral habbá verjük, és hozzáadunk 2 kanál lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a habbá vert fehérjét. Legvégén öntjük hozzá a színezőt, amíg el nem érjük a tetszés szerinti színt. (Ez személyfüggő, teszteljétek, hogyan lesz élénkebb :) ) Ezután kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük és tűpróbáig sütjük 180 fokon előmelegített sütőben, légkeverésen. Így sütjük ki a piskótákat egyenként, szín szerint. A kék és zöld színű piskótáknál a tojások sárgáját kihagyjuk a szebb szín érdekében. Ha kész vannak a piskóták, hagyjuk kihűlni őket teljesen.

Krém:

A krémsajtot összekeverjük a vanília kivonattal. Utána hozzáadjuk a porcukrot. Egy másik tálba beleöntjük a tejszínt, amit keményre felverünk (vigyázzunk, nehogy túlverjük és kicsapódjon!). Ha elég kemény a tejszín hozzákeverjük a krémsajthoz.

Összeállítás:

Piskóta sorrendje szabadon választható. Egy piskóta, krém, piskóta, krém... és így tovább. Krém legyen a tetején és az oldalán is a tortának, hogy könnyebben tudjuk díszíteni. Mi rolóval és francia drazséval díszítettük, ahogy a képen is látszik. :)

Voilá!

szivarvany_torta.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tanuljonline.blog.hu/api/trackback/id/tr6615660998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása