Kedves Olvasó!
Ma egy szintén egyszerű, de nagyon finom torta receptet hoztam Neked. Nem kell hozzá sütési tapasztalat, csak egy sütő és egy robotgép :)
Piskótarecept:
- 12 db tojás
- 12 csapott evőkanál liszt
- 12 ek cukor
- 3 kanál ételfesték (piros, kék, citromsárga, zöld, lila, narancs)
Krém:
- 156 g porcukor
- 500 g krémsajt
- 1 tk vanília kivonat
- 300 ml habtejszín
Elkészítés:
Piskóta:
2 tojásos piskótákat fogunk készíteni. A lila, citrom, narancs és piros piskótákkal kezdünk. 2 tojásfehérjét habbá verjük egy csipet sóval. A 2 tojássárgáját 2 kanál cukorral habbá verjük, és hozzáadunk 2 kanál lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a habbá vert fehérjét. Legvégén öntjük hozzá a színezőt, amíg el nem érjük a tetszés szerinti színt. (Ez személyfüggő, teszteljétek, hogyan lesz élénkebb :) ) Ezután kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük és tűpróbáig sütjük 180 fokon előmelegített sütőben, légkeverésen. Így sütjük ki a piskótákat egyenként, szín szerint. A kék és zöld színű piskótáknál a tojások sárgáját kihagyjuk a szebb szín érdekében. Ha kész vannak a piskóták, hagyjuk kihűlni őket teljesen.
Krém:
A krémsajtot összekeverjük a vanília kivonattal. Utána hozzáadjuk a porcukrot. Egy másik tálba beleöntjük a tejszínt, amit keményre felverünk (vigyázzunk, nehogy túlverjük és kicsapódjon!). Ha elég kemény a tejszín hozzákeverjük a krémsajthoz.
Összeállítás:
Piskóta sorrendje szabadon választható. Egy piskóta, krém, piskóta, krém... és így tovább. Krém legyen a tetején és az oldalán is a tortának, hogy könnyebben tudjuk díszíteni. Mi rolóval és francia drazséval díszítettük, ahogy a képen is látszik. :)
Voilá!