Tanulj Online

Tanulj Online

Rafaello torta házilag

Egyszerűen mennyei! Csak úgy, mint az eredeti!

2020. április 23. - énkicsipónim
Kedves Olvasó!

 

Ma egy torta receptet hoztunk Neked! Amennyiben szereted a kókuszos dolgokat ez a süti le fog venni a lábadról! :) Nem a legegyszerűbb, de nem is bonyolult elkészíteni! A recept 26 cm-es tortaformához való adagokat tartalmaz.

 Piskóra recept

- 8 tojás
- 8 ek kristálycukor
- 8 ek finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek olaj

 

Krém:
- 5 dl tej
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 csomag vanília puding
- 1 csomag vanília cukor
- 5 ek porcukor
- 2 tojás sárgája
- 5 dl habtejszín 

 

A piskótához az alapanyagokat összekeverjük egy robotgéppel és kivajazott tortaformában (tehetünk bele zsemlemorzsát is elosztva a vajon, hogy biztosan ne ragadjon le) 180 fokon előmelegített sütőben légkeverésen tűpróbáig sütjük.

 

A kókuszreszeléket 3 dl tejben megfőzzük, majd félretesszük hűlni. 
A tojás sárgáját, a cukrokat és a puding port a maradék 2 dl tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a megfőzött, kihűlt kókuszreszelékes tejet és folyamatos keverés közben felfőzzük, majd kihűtjük. 
A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan összeforgatjuk a kókuszos résszel.
A piskótát 3 egyenlő részre vágjuk és a kihűlt krémmel megtöltjük. Díszíthetjük raffaello golyóval, csoki fogáccsal, vagy  mandula forgáccsal. :) Mi megspékeltük pár db fehércsokis kinder buenóval is :)

 

Voila!
rafaello_torta_1.jpg
rafaello_torta.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tanuljonline.blog.hu/api/trackback/id/tr7815634286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása