Kedves Olvasó!
Ma egy torta receptet hoztunk Neked! Amennyiben szereted a kókuszos dolgokat ez a süti le fog venni a lábadról! :) Nem a legegyszerűbb, de nem is bonyolult elkészíteni! A recept 26 cm-es tortaformához való adagokat tartalmaz.
Piskóra recept
- 8 tojás
- 8 ek kristálycukor
- 8 ek finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek olaj
Krém:
- 5 dl tej
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 csomag vanília puding
- 1 csomag vanília cukor
- 5 ek porcukor
- 2 tojás sárgája
- 5 dl habtejszín
A piskótához az alapanyagokat összekeverjük egy robotgéppel és kivajazott tortaformában (tehetünk bele zsemlemorzsát is elosztva a vajon, hogy biztosan ne ragadjon le) 180 fokon előmelegített sütőben légkeverésen tűpróbáig sütjük.
A kókuszreszeléket 3 dl tejben megfőzzük, majd félretesszük hűlni.
A tojás sárgáját, a cukrokat és a puding port a maradék 2 dl tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a megfőzött, kihűlt kókuszreszelékes tejet és folyamatos keverés közben felfőzzük, majd kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan összeforgatjuk a kókuszos résszel.
A piskótát 3 egyenlő részre vágjuk és a kihűlt krémmel megtöltjük. Díszíthetjük raffaello golyóval, csoki fogáccsal, vagy mandula forgáccsal. :) Mi megspékeltük pár db fehércsokis kinder buenóval is :)
Voila!

