Tanulj Online

Tanulj Online

Kinder Maxi King torta házilag

Egyszerűen mennyei! Csak úgy, mint az eredeti!

2020. április 24. - énkicsipónim

Kedves Olvasó!

A tegnapi nagy érdeklődésre való tekintettel ma egy igazán különleges torta receptet hoztam Nektek! Ezt sem mondanám nehéznek, inkább időigényes, meg pepecselős kicsit, viszont ellenállhatatlanul finom! Ha szereted a boltokban is kapható Kinder Maxi Kinget, akkor próbáld ki ezt is!

A tészta:

- boltban kapható előre csomagolt gofri (sima) 10x2 db-os

Krém:

- 500 ml habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 1250 g mascarpone
- 2 csomag vaniliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 75 g tejpor

Karamell:

- 200 g tejkaramella
- 100 ml habtejszín
- 75 g vaj

Bevonathoz:
- 500 g tejcsokoládé
- 300 g sótlan földi mogyoró

Elkészítés:

Mivel a gofrit előre megvettük (sütni kicsit macerásabb és így is isteni finom a torta) ezért a krém összeállításával kezdjünk. A habtejszínt a habfixálóval felverjük. A mascarpone-t egy másik tálban kicsit megdolgozzuk, fellazítjuk a robotgéppel. Mehet bele a tejpor, porcukor, vaníliás cukor. A mascarpone-hoz a felvert habot hozzákeverjük és hűtőbe tesszük dermedni, amíg a többi hozzávalót elkészítjük.

A karamellt a következőképpen készítsük el: A tejszínt tegyük fel egy lábosban melegedni kis lángon, majd tegyük bele a karamellt is. Amikor felolvadt a karamell, (több darabra vágva) beletesszük a vajat is, és összemelegítjük. Ezt is félretesszük kihűlni.

Összeállítás: Egy ovális formájú edényt (mi jénait használtunk) kibélelünk alufóliával úgy, hogy az oldalán is legyen. 200 gramm csokoládét felolvasztjuk. Az olvasztott csokival kikenjük az alufóliázott edényt. Ezután a gofrilapokat felhasználva (esetlegesen méretre vágva) a csokoládéra téve kibéleljük az edényt. Kicsit tegyük be a hűtőbe dermedni. (20 perc)

Amint a csokoládé megkötött, a krémünk 3/4-ét beletesszük a csokis-gofris formába. A krémet úgy kenjük el benne, hogy körben legyen egy 4-5 cm széles perem. A középen hagyjunk egy 2-3 cm mély "öblöt/kádat/lyukat", amibe a karamell kerül majd. A kialakított öblöt, megtöltjük karamellel. Ezután a maradék krémmel befedjük a karamellt.

A krémre egy réteg gofri kerül úgy, hogy mindenhol lefedje. A csokoládéból újra olvasztunk 150 g-ot, és befedjünk vele a gofrikat. Az egészet 1-2 órára tegyük hűtőbe, hogy "összedermedjen". Ha letelt az idő, kivesszük, és egy tálcát teszünk a tetejére, és óvatosan, de határozottan átfordítjuk a tálcára. Levesszük az edényt, és óvatosan leszedjük róla az alufóliát. Ezután a sótlan mogyorót apróra törtjük, vagy Cutterben összevágjuk. A maradék csokoládét gőz felett megolvasztjuk, és rákenjük a tortánkra. A látható gofrirészekre különösen figyeljünk. Mielőtt a csokoládé megkötne, rászórjuk a tört mogyorót. Mehet a hűtőbe újabb 1 órára, és már kész is! :)

c71d7d2a-6382-471c-b735-35bef8e5eae9_1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://tanuljonline.blog.hu/api/trackback/id/tr7015636966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása