Tanulj Online

Vörösbársony torta házilag

Avagy hogyan lesz a tömlős sajtból isteni krém

2020. május 21. - énkicsipónim

Íme az egyszerűen nagyszerű tömlős sajtos krémű torta!

Próbáld ki Te is, ha szereted a nem hétköznapi dolgokat! :)

Piskóta:

  • 310g liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • csipet só
  • 113g szobahőmérsékletű vaj
  • 300g cukor
  • 2 tojás
  • 1 csésze olaj
  • 2ek vanilia aroma
  • 1 bögre tej
  • piros ételfesték

A lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a kakaót összekeverjük egy tálban. A cukrot és a vajat elkeverjük géppel egy másik tálban. Hozzáadjuk a két tojást, szintén elkeverjük. Utána az olajat és a 2 ek vaniliaaromát keverjük hozzá. Összedolgozzuk. Miközben keverjük, hozzáadjuk a tejet. Ahogy elkevertük ezt is szépen adagolni kezdjük a lisztet. Eldolgozzuk. 3 tk piros ételfestéket keverünk bele, majd elkeverjük. Ketté vesszük a tésztát, majd db-onként 180 fokon sütjük 30 percig.

Krém:

  • 156g porcukor
  • 500g natúr krémsajt (tömlős)
  • 1 tk vanilia aroma
  • 300g tejszín (meggle cukrászhab)

A krémsajtot 1 tk vaniliaaromával összekeverjük, utána hozzáadjuk a pocukrot. Másik tálba öntjük a tejszínt, amit keményre verünk robotgéppel. Ha elkészült a krémsajtba forgatjuk, úgy hogy a hab ne essen össze.

Ezután az alsó tortaszeletet megkenjük a krémmel, majd rátesszük a másik szeletet és azt is megkenjük, majd a megmaradt krémet az oldalára kenjük. A díszítés teljesen a kreativitáson múlik, én most házi epret és áfonyát tettem rá, illetve egy villával cikcakkban haladva "formáztam" a krémet.

Voila!

vorosbarsony_torta.jpg

vorosbarsony_torta2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tanuljonline.blog.hu/api/trackback/id/tr3615711060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.